התינוק שלכם כבר זוחל ועדיין לא מתיישב? אבל אם מושיבים אותו הוא כבר יושב יציב, ואתם רוצים לקבל הדרכה התפתחותית מקצועית כיצד ללמד את התינוק להתיישב?
מה אם אומר לכם, שבדרך כלל מספיקה התארגנות חדשה בסביבה, כדי שזה יגיע ממנו, כמעט בלי מאמץ?
אני קוראת לזה: ‘סביבה תומכת התפתחות’.
האם צריך ללמד תינוק להתיישב?
בפוסט על התיישבות וישיבה של תינוקות, ראינו מהם היתרונות של הישיבה על התפתחות התינוק. אבל האם צריך ללמד תינוק איך להתיישב? הכנתי לכם סרטון קצר ותמציתי המדגים דרך אחת (ויש עוד!) כיצד ללמד תינוק להתיישב (בהנחה שקצת זוחל)- אבל ללמד בדרך עקיפה ולא “משימתית”! אנחנו מייצרים סביבה; התנועה והגילוי שלה יבואו מהתינוק.ת.
במקום ללמד תינוק להתיישב – להעמיס עליו בתרגילים חסרי כל קשר, התינוק ילמד להתיישב מתוך עניין, מוטיבציה וסביבה.
אתם ההורים נוכחים, תומכים ועוזרים- אבל ברגון הסביבה והתמיכה הפיזית ולא דרך תרגילים חסרי הקשר.לעומת תרגילים שמנסים ללמד תינוק להתיישב ננסה לייצר לו תנאים סביבתיים שיסייעו לו להבין מעצמו את התנועה, בתמיכה ועזרה שלנו, לפי הצורך; לא יותר ולא פחות- אנחנו מנסים להתאים את עצמנו לקצב, לתחומי העניין ולגוף של התינוק.
אם התחברתם להדרכה ההתפתחותית בסרטון, אבל יש לכם עוד שאלות בנושא, חשוב לי לומר שאני מסבירה על כך יותר לעומק בסדנאות המקוונות (בלייב, בקבוצות קטנות מכל מקום בארץ ומהעולם!): ‘יוצרים יחד סביבה תומכת התפתחות’ לגילאי 6-12 חודשים.
אם עולה לכם דאגה לגבי התפתחות התינוק, אל תישארו לבד. פנו לאחד ממקצועות הבריאות ההתפתחותיים המורשים (פיזיותרפיה-ריפוי בעיסוק-קלינאות תקשורת-תזונאות קלינית-פסיכולוגיה התפתחותית-עו”ס קליני התפתחותי) להערכה מקצועית.
לפגישת ייעוץ קצרה וממוקדת, מוזמנים לפנות אליי. אפשר גם לקבוע מפגש טיפול בקליניקה או תהליך קצר לטיפול מרחוק - כל האפשרויות בלינק הבא.
Комментарии